Ki van itt?

Oldalainkat 782 vendég és 0 tag böngészi

Archie Andrews Amerika talán legismertebb fiktív tinédzsere, aki már 1941 óta örök tizenévesként éli a maga bonyolult, ám valahol mégis hihetetlenül egyszerű kalandjait.
Archie egy tipikus amerikai kisvárosi 17 éves fiú, aki a lelke mélyén a városkájával, Riverdale-lel egyetemben valahol a boldog békeidők hangulatában ragadt. Az eltelt évtizedek során igen kiterjedt baráti kör csapódott hozzá, akikkel a lehető legkülönfélébb történetekben vettek már részt. Mégsem erről ismert igazán, hanem az örökké kibogozhatatlan szerelmi életéről.
Archie azon szerencsés srácok közé tartozik, akik képesek egyszerre két barátnőt is tartani… Igaz, e két hölgyemény – a fekete hajú és gazdag Veronica és a szőke és… szőke Betty – emiatt folyamatos háborúban áll egymással, illetve időnként összefogva a köztük szándékosan sosem döntő Archie-val. És a helyzetet bonyolítja, hogy a kedves és a maga módján jóképű Archie amúgy is elég népszerű a lányok körében.

Ricsi és a brancs
A Ricsi és a brancs az első és mindmáig egyetlen Magyarországon megjelent Archie-képregény, egy nyári különszám, illetve pár rövid történet antológiája, egyben a Semic 1993-as próbálkozása arra, hogy meghonosítsa a magyar közönségnél is ezt a régóta futó és évtizedeken át töretlen és hatalmas népszerűségnek örvendő figurát. A kísérlet végül kudarccal zárult és nem jelent meg több történet.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta